40 de locuri incredibile pe care majoritatea calatorilor nu le cunosc

Turnul Eiffel, podul Golden Gate si Colosseumul sunt uimitoare, dar parca alt farmec au locatiile spectaculoase putin cunoscute de alti calatori. Faceti o excursie virtuala catre astfel de locuri.

Ristorante Grotta Palazzese, Italia

Chichilianne, Rhone Alpes, Franta

Templul Cuibul Tigrilor, Valea Paro, Bhutan

Acest templu din secolul al 17-lea este amplasat pe o stanca deasupra vaii Paro. Asezamantul a fost construit pentru a proteja pestera in care Gurul Padmasambhava, un lider al budismului, a meditat timp de 3 ani, 3 luni, 3 saptamani, 3 zile si 3 ore.

Dubrovnik, Croatia

Albarracín, Aragon, Spania

Albarracín este un splendid sat medieval din nordul Spaniei. Picturile pe piatra din pesterile de la baza dealului sunt unele dintre cele mai importante dovezi ale unei civilizatii preistorice levantine in Spania.

Bagan, Birmania

Bagan este un oras antic, bine ascuns in inima Birmaniei. In perioada de glorie, orasul gazduia peste 10 000 de temple budiste. Astazi mai exista peste 2200 de temple.

Aescher, Elvetia

Haiku Stairs, Hawaii

Lacul Þingvallavatn, Islanda

Chefchaouen, Maroc

Chefchaouen este cunoscut in special datorita cladirilor sale albastre. In zona pot fi merita vazuti muntii Rif si cascadele d’Akchour!

Insula Lord Howe, Australia

Frumoasa insula este aproape neatinsa de om, cu o mica populatie nativa si un numar maxim admis de 400 turisti pe an. Limitarea numarului de turisti are ca scop protejarea insulei Howe cu laguna sa si cu reciful de corali.

Castelul Bishop, San Isabel National Forest, Rye, Colorado

Huacachina, desertul peruvian

Cappadocia, Turcia

Hallstatt, Austria

Leptis Magna, Tripoli, Libia

The Alcázar de Segovia, Spania

 Alcázar de Segovia este o fortificatie de piatra, localizata in partea veche a orasului. Este unul dintre cele mai deosebite castele din Spania.

Alter do Chao, Brazilia

Orasul se afla in inima padurii ecuatoriale, de-a lungul Amazonului. Pe langa o frumoasa plaja, in zona se afla si laguna Lago Verde, care poate fi explorata doar cu canoe.

Hotel Moulin de Roc, Franta

In inima provinciei Dordogne, veti gasi o veche moara transformata intr-un hotel, pe malurile unui rau. Hotelul gazduieste un restaurant detinator al unei stele Michelin.

Incaperea Paun din Castello di Sammezzano, Toscana

In interiorul castelului abandonat Castello di Sammezzano puteti gasi frumoasa Sala Paun cu design colorat de inspiratie maura.

Insula Deception, Antarctica

La insula cu forma de inel se poate ajunge doar cu barca. Sute de pinguini traiesc pe aceasta insula inconjurata de iceberguri, dar care adaposteste un vulcan activ.

Pestera Melissani, Kefalonia, Grecia

In mitologia greaca, nimfele locuiau in aceasta pestera superba si ademeneau barbatii inauntru cu frumusetea lor.

Meghalaya, India

Dealurile din Meghalaya au parte anual de cantitati semnificative de apa, iar valea ce le strabate este foarte des transformata in rau. Poduri suspendate va ajuta sa explorati acest teritoriu.

Craco, Matera, Basilicata

Satul medieval Craco este parte a unei regiuni incredibile. De la abandonul subit al satului, se spune ca ruinele sunt bantuite.

Quinta da Regaleira, Sintra, Portugalia

Quinta da Regaleira este o proprietate situata in apropierea centrului din Sintra. Nu ratati  Gruta do Labirinto si fantana sa misterioasa de 27 metri adancime.

Weißgerbergasse, Nuremberg, Germania

Daca ajungei in aceasta parte a Bavariei, vizitati si oraselele  Bamberg si Altenburg, in imediata apropiere a Nurembergului.

Procida, Italia

Procida este un paradis mediteranean. Terra Murata  este cel mai inalt punct de pe insula.

Insulele Lofoten, Norvegia

Insula Cocos, Costa Rica

Insula Cocos este o insula nelocuita, situata la aproximativ 150 de km de continent. Insula este o destinatie populara pentru scufundari, caci de aici puteti vedea o mare varietate de fauna marina. .

Mormintele de piatra, Myra, Lycia, Turcia

Dupa vizitarea mormintelor, mergeti la Biserica Sf. Nicolae.

Palatul Herrenchiemsee, Lacul Chiemsee, Germania

In 1873  regele Ludwig II al Bavariei a cumparat insula Herreninsel pentru constructia noului sau palat regal. Palatul a avut ca model Versailles-ul construit de Ludovic XIV, pe care Ludwig II il admira in mod deosebit.

Fès, Moroc

Vopsitoriile de piele din Fes sunt cele mai vechi din lume.

Blagaj, Bosnia si Herzegovina

Blagaj se afla pe malul raului Buna.

Cesky Krumlov, Cehia

Orasul a fost fondat in secolul 13 si putine lucruri s-au schimbat de atunci. O vizita la castel este precum o excursie in trecut, mai ales daca mergeti in luna iunie cand se organizeaza un festival al Renasterii.

Biserica Mantuitorului, Sankt Petersburg, Rusia

Ittoqqortoormiit, Groenlanda

Drumul pana la Ittoqqortoormiit este dificil, dar efortul merita pe deplin. Din capitala Islandei luati un avion care zboara saptamanal catre Groenlanda, iar o data ajunsi in Groenlanda trebuie sa mergeti pana in acest oras colorat cu elicopterul.

Mount Ai-Petry, Crimea, Ucraina

Localizata pe muntele Kastron, fortareata Cembalo este un loc numai bun de vizitat.

Marsaxlokk, Malta

Celebru pentru targul de peste organizat in fiecare saptamana, duminica.

Valea Monumentelor, Utah

Daca imaginea vi se pare cunoscuta, este din cauza faptului ca aici au fost filmate nenumarate pelicule western, Structurile de piatra domina peisajul in aceasta vale vasta, mai putin populara decat Marele Canion.

Sursa distractify.com

One comment on “40 de locuri incredibile pe care majoritatea calatorilor nu le cunosc

  1. […] TURISM 40 de locuri incredibile pe care majoritatea calatorilor nu le cunosc […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>